Search form
Message:

Security Code:

Name:

Publicitatea Online si Importanta ei | Servicii SEO | Promovare Site | Promovare SEO
Servicii SEO | Promovare Site | Promovare SEO

Publicitatea Online si Importanta ei

Home  >>  Promovare Internet  >>  Publicitatea Online si Importanta ei

Publicitatea Online si Importanta ei

Vrei sa obtii profit cu site-ul tau? Atunci cu siguranta ai nevoie de o campanie serioasa de publicitate online. Un procent din ce in ce mai mare a populatiei are acces la internet de mare viteza. Multi detin o tableta, laptop sau un smartphone, fiind astfel capabili de a accesa internetul de oriunde atunci cand nu sunt acasa in fata computerului. Trebuie sa recunoastem ca am ajuns sa ne traim o buna parte din timp in mediul online, indiferent de varsta, sex sau provenienta.

In aceste conditii, ne putem da seama cat de importanta este publicitatea si promovarea online a unei afaceri; sunt mult mai multe sanse sa ajungi la publicul tinta cu ajutorul publicitatii online, in special atunci cand ai un magazine online sau un site de promovare pentru un magazin fizic sau servicii pe care le prestezi.

Publicitatea online este cea mai mare sursa de vizitatori noi pe site si, ceea ce e mai important, are o caracteristica pe care publicitatea traditionala nu o va avea niciodata: publicitatea online va ajunge intotdeauna la piata ta tinta, ceea ce face sa merite fiecare banut.

Publicitatea+Online+si+Importanta+ei

In cazul publicitatii traditionale platesti pentru a raspandi un mesaj, insa nu vei stii niciodata structura grupului caruia i-a fost livrat acest mesaj. Cat despre publicitatea online, poti stabili care este grupul tinta, in functii de multe criterii, cum ar fi provenienta, sexul, varsta si chiar orasul de rezidenta.

De exemplu, daca ai un magazin cu produse exclusiv pentru barbati,vei dori ca publicitatea pe care o platesti sa ajunga doar la barbati. Publicitatea online este singurul tip de publicitate care permite controlul destinatiei reclamei tale. Exista mai multe modalitati prin care poti avea parte de publicitate online: promovarea prin social media, campaniile Google Adwords si Adsense sau servicii asemanatoare ale altor motoare de cautare (mai putin cunoscute insa) si apelarea la site-urile pay-per-click.

Cea mai avantajoasa solutie este publicitatea prin intermediul retelelor de social media (retelele sociale), deoarece iti poti promova site-ul, produsul sau serviciul gratuit, atragand atentia celor interesati care la randul lor folosesc retelele de socializare. Daca vrei rezultate mult mai bune, poti sa platesti promovarea sau sa cumperi fani/like-uri.

De exemplu, pe Facebook, poti da “boost” unui post sau unei pagini, ceea ce inseamna ca vei plati compania Facebook sa iti promoveze postul sau pagina persoanelor ale caror caracteristici demografice se potrivesc cerintelor tale. Site-urile pay-per-click sau pay-per-view isi platesc utilizatorii sa iti acceseze site-ul sau sa iti vizualizeze reclama.

Prin intermediul Google Adwords si Google Adsense reclama ta este afisata pe Google, cand cineva face o cautare care are legatura cu domeniul tau sau este afisata pe site-urile care vand spatiu de publicitate online. In timp ce publicitatea traditionala iti ofera doar siguranta ca mesajul tau a fost livrat, publicitatea online iti da posibilitatea de a masura si de a compara rezultatele diferitelor tipuri de publicitate online cu ajutorul Google Analytics, o unealta care iti permite sa analizezi traficul de pe site-ul tau.

One Comment so far:

  1. […] nu trebuie sa te astepti de la un specialist seo sa iti conceapa in intregime textele de promovare, sa iti promoveze produsele in mod direct sau sa desfasoare activitati de progamare, niciun magazin […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *